Skoleleder Arne Dørup - Jeg elsker Løkken
foto øverst: Det var her på Kongestien, jeg opdagede hvor smuk Løkken er.
Det var en veloplagt Arne Dørup som onsdag holdt foredrag i sognegården, Løkken.
Ca, 50 personer var mødt op til foredraget og inden det hele begyndte blev der budt på kaffe, boller, æblekage og sognepræst Lise Nedergaard bød velkommen.
Næsten alle pladser var besat i sognegården, da Arne Dørup holdt foredrag.
Arne, som er skoleleder på Løkken Skole, fortalte om at flytte fra Århus, i teanageralderen midt i ungdomsoprøret og studenterhuset, til - ja, midt ud på landet, altså Løkken.
Familien Dørup flyttede ind i Løkken præstegård i 1970. Her i præstegården, lukkede Arne sig inde på sit værelse, for som han sagde: “Jeg kan gå en tur gennem Løkken, og så måske kun møde en person, sååå.”
Men så en dag bankede Inge Østergaard på døren til præstegården for at høre, om ikke her boede en ung mand. Inge tog Arne med op til Kongestien - Prøv og se: "foran dig ligger Vesterhavet, hvis du kigger til højre, kan du se Rubjerg Knude Fyr, bag dig ligger Furreby kirke, Børglum Kloster og til venstre har du molen, fiskebåde og udsigt op langs kysten mod Blokhus, alt det har vi i Løkken - Det findes ikke i Århus."
Der blev serveret kaffe, boller og æblekage,
Under foredraget lagde Arne ikke skjul på sin kærlighed til Løkken.
Har jeg, fortalte Arne, været væk fra Løkken blot et par dage, findes der næsten ikke noget bedre end at se byskiltet hvorpå der står Løkken. Nu nyder jeg en gåtur gennem byen, på stranden, i klitterne for hver dag er der noget nyt at se.
Siden vi flyttede til Løkken har det været spændende, at følge udviklingen. Dengang i 70`erne var det meget grupperinger og man fandt det svært at samarbejde. I dag er det anderledes, eksempelvis har vi et folkebibliotek, lokalhistorisk arkiv, kulturhus og skole under samme tag. Det var ikke sket uden godt samarbejde. Et godt eksempel på samarbejde, er eksempelvis at man blev enig om at danne Løkken.dk
Løkken er også god til at presse på hvis der er bygninger eller andet man ønsker at bevarer, men man er heller ikke blind over for nye tiltag og sammen at fastholder og udvikle ting.
Gennem tiden har løkkenboerne været gode til at følge forandringerne i byen. Fra skudehandel, til fiskeri, til turisme , gode til at ændre sig og følge tiden.
Sognepræst Lise Nedergaard og Arne Dørup.
Arne sluttede sit foredrag, som han begyndte, med at sætte sig til flyglet. Og sognepræst Lise Nedergaard rundede eftermiddagen af med en tak for et smittende, varmt foredrag om Løkken, ”sansernes og æstetikkens by”, med kig både til præstegården i 70’erne og til skolen, hvor det vigtigste ”er gjort af kød og blod”.
Organist Søren Bundgaard